2024. április 16-án hosszú előkészítést követően a Körmendi Rendvédelmi Technikum vezetősége és a Határőr Kultúráért Alapítvány kuratóriuma együttműködési megállapodást kötött az Apátistvánfalva Határőr Emlékhely további fenntartásáról és tárlatának kezeléséről.

A használati megállapodás a mindannyiunk szívének kedves Apátistvánfalva Határőr Emlékhely (9982 Apátistvánfalva, Fő utca 80-82.) kiállításának megszervezésével, láthatóságával, és a kiállított határőr emléktárgyak, eszközök gondozásával kapcsolatban hosszú távra rendezi a fenntartási és tárlatkezelési feladatok terén történő együttműködést. A Határőrség hajdani központi múzeumának jogutód kiállítóhelyeként a volt Apátistvánfalvi Határőr Őrs területén berendezett emlékhelyet a Körmendi Rendvédelmi Technikum kezeli és tartja fenn, azonban a kiállítótermekben és az objektum más területein elhelyezett kiállítási tárgyak nyilvántartásában, rendezésében, és állagmegóvásában ezentúl a Határőr Kultúráért Alapítvány is részt vesz.

Ahogy korábbi híreinkben tájékoztatást adtunk a 2022. szeptember 01-jén megnyílt budapesti, és a 2023.06.27-én megnyitott kiskunhalasi emlékszobáink folyamatosan fogadják a látogatókat, akik már 650 főt meghaladó számban tisztelték meg érdeklődésükkel tárlatainkat. Az Apátistvánfalva Határőr Emlékhely gondozásában történő szakmai segítségnyújtás már 2023. nyarán kezdetét vette, azonban alapítványunk a megállapodás aláírásával érkezett valódi mérföldkőhöz a határőr kultúra megőrzésének, és értékei védelmének szentelt küldetésében.

A megállapodás ünnepélyes aláírását Hollósi Gábor r. ezredes, iskola igazgató mellett Dremmel István r. mk. ezredes, oktatási igazgató-helyettes, valamint Czibók Károly r. mk. ezredes, gazdasági igazgató-helyettes is megtisztelte jelenlétével. Az alapítványt Vájlok László, a kuratórium elnöke mellett Dr. Balla József és Dr. Vedó Attila kuratóriumi tagok képviselték.

Az alapítvány életében meghatározó jelentőségű esemény nem jöhetett volna létre támogatóink és szimpatizánsaink segítsége nélkül, akiknek ezúton is köszönjük a bizalmat és a bátorítást.